sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Saksan vaihto 27.9 -7.10.2015

Ihana Saksan reissu on nyt takanapäin. Meille sattui sinne tosi hyvät ilmat, aurinko paistoi melkein joka päivä ja aina lämpötila oli yli 15 astetta. Haluan kirjoittaa tämän postauksen tosi pitkästi ja kirjoitan joka päivästä jotakin. Myös kuvia otin TODELLA paljon ja laitan niitä tähän postaukseen.
Okei, eiköhän aloiteta!


Sunnuntai 27.9
Aamulla pakkasin matkalaukkuun viimeiset matkatavarat. Söin hyvän aamupalan ja 12 jälkeen koko perhe lähti saattamaan mua.
Klo 13:00 bussi starttasi koulun pihasta ja mun hieno reissu alkoi. Ajettiin kahden pysähdyksen taktiikalla Tampereelle. Ensimmäisen kerran pysähdyttiin n. klo 15 ja käytiin vaan vessassa ja ostin kaupasta kismetin. Sitten jatkettiin matkaa ja seuraavan kerran pysähdyttiin Pirkkalan ABC:llä ja syötiin noutopöydästä. Sitten ajettiin lentokentälle.
Siellä ooteltiin hetki, että päästiin turvatarkastuksiin yms. Ooteltiin sen jälkeen vielä n. 2 h ja sitten päästiin lentokoneeseen. Lento lähti n. klo 20:20. En ollut lentänyt pitkään aikaan, joten se jännitti vähän. Alkukiihdytys tuntu ihan sika kivalta ja kaupunkien valot näytti niin hienoilta kun oli pimeää.
Kun oltiin Saksassa, ajettiin Bremenin lentokentältä vielä semmoiset 20 minuuttia ja sitten oltiin päämäärässämme, eli Osterholz-Scharmbeckissä. En ollut nähnyt mun vaihtoparista Alinasta kuin pienen musta-valkoisen tarrakuvan, joten en meinannut löytää mun perhettä. No, kyllä se sitten viimein löytyi ja lähdettiin "kotiin". Vanhemmat kyseli kaikkea helppoa autossa ja ymmärsivät että olin tosi väsynyt. Kotona söin paahtoleipää nutellalla ja menin nukkumaan. Tykkäsin mun huoneesta tosi paljon.
Maanantai 28.9
Heräsin klo 6:30, tein aamuhommat ja menin aamupalalle. Söin paahtoleipää ja nutellaa (taas). Lähdettiin Alinan isän kyydillä kouluun. Mentiin luokkaan jonne kaikki suomalaiset aina kokoontuvat. Juteltiin hetki ja sitten saksalaiset esitti meille kouluaan.
Sen jälkeen lähdettiin junalla Bremeniin. Bremenissä opettajat näytti meille vähän nähtävyyksiä ja sitten sai hajaantua shoppailemaan.


Ensimmäisenä mentiin Starbucksiin ja join mun ekan frappuccinon. Otin strawberries and cream-juoman ja se oli ihan hyvää. Mun mielestä Starbucks ja etenkin frapet on kuitenkin ihan liian yliarvostettuja, koska ei frappe tuottanut mulle sellaista: "Vau, onpa hyvää!"- reaktiota. Mutta siis oli se ihan hyvää ja tosi kylmää.


Sitten lähdettiin kiertämään kauppoja. Vaatteita en kuitenkaan löytänyt, vain EOS- huulirasvat mulle ja Reetalle 5,99e kpl ja postikortteja joita lähettelin kotiin ja joillekkin sukulaisille.
Bremenissä oli tosi kiva käydä, se oli tosi kaunis, vanha kaupunki ja eikä seurassakaan
ollut moitittavaa. ;)

Tiistai 29.9
Tällä kertaa mentiin yhdeksään kouluun. Koulussa oltiin muutama oppitunti ja sitten lähdettiin Osterholz-Scharmbeckin markkinoille. Siellä oli paljon erilaisia kojuja, huvipuistolaitteita yms. Kierreltiin opettajien kanssa hetki ja tehtiin muutamia tehtäviä.
Sitten loppuikin jo koulu, mutta jotkut esim. minä ja Alina jäätiin vielä markkinoille.
Ensin mentiin jäätelölle. Otin suklaapallon, vaniljapehmistä ja lakritsiströsseliä. Oli tosi hyvää.Pyörittiin siellä muutama tunti ja käytiin monta kertaa törmäilyautoissa. Markkinoilla oli oikein kivaa ja mulle tuli mieleen ihan markkinat, joilla Vaahteranmäen Eemeli kävi perheensä kanssa, koska siellä myytiin hevosia, lampaita ja kanoja yms.Kun ei enää jaksettu pyöriä markkinoilla, mentiin Emilian mummon ja ukin luo ja oltiin siellä vähän aikaa. Sitten mummo lähti viemään meitä keilahallille. Sinne kokoontui melkein kaikki parit, keilattiin pari tuntia ja lopuksi syötiin ranskiksia ja nugetteja.
Keskiviikko 30.9
Tällä kertaa mentiin kouluun pyörillä. Ei menty Alinan koululle, vaan jollekkin toiselle mistä osa sai pyörän. Sitten lähdettiin pyöräilemään maaseudulle. Pyöräiltiin n. 1,5h ja sitten oltiin perillä.
Paikka oli kiva, siellä oli pöytiä, muutamia rakennuksia ja hieman kauempana joki, jossa sai käydä melomassa. Kävin melomassa Fannin, Ilonan ja Maijun kanssa. Se oli kivaa.
Yhden aikoihin syötiin makkaraa (bratwurstia tottakai), salaatteja, patonkia ja tuorejuustoa. Sittenpä taidettiin lähteä takaisin päin.Kotona oltiin n. klo 15, rentouduin hetken omassa huoneessani ja sitten pelattiin Alinan kanssa Wii:tä ja Monopolya. Illalla katsottiin elokuvaa ja syötiin pitsaa ja sipsejä ja juotiin omenamehua.


Torstai 1.10
Mentiin jälleen kerran kandeksaan kouluun. Lähdettiin oikeastaan heti juna-asemalle. Junalla mentiin Bremenhaveniin ja juna-asemalta bussilla tiedekeskus Klimahausiin.
Siellä katsottiin ensin paikasta kertova video ja sitten lähdettiin pienissä ryhmissä kiertämään paikkaa. Siellä oli tehty eri huoneisiin eri lämpövyöhykkeitä.
Ensin oltiin esim. aavikolla ja sadematsässä ja oli tosi kuuma. Sitten mentiin jäätikölle ja oli tosi kylmä. Lisäks siellä olis voinu kuunnella erilaisia "tarinoita" paikoista ja niiden asukeista, mutta en jaksanut jäädä kuuntelemaan. Käytiin myös rakennuksen katolla, mistä oli hyvät maisemat.

Kun kaikki oli tehny kierroksen loppuun saatiin lähteä shoppailemaan. Siellä oli kaksi kauppakeskusta ja pyörittiin niissä molemmissa. Ensimmäisenä mentiin (voitte varmaan arvatakkin) jäätelölle. Siellä oli ihana jäätelöbaari, jossa oli tosi paljon erilaisia ja erikoisia makuja. Otin cookie-pallon ja after eight- pallon. Eikä muute ollu kallista! Kaks palloo makso vaan 1,60e.Jäätelön lisäksi ostin Tally weilj:ltä ihanan vaaleanpunaisen neuleen 19,99e. Muutapa en sitten löytänytkään.Perjantai 2.10
Viikon viimeisenä koulupäivänä oltiin koulussa vain muutama tunti.
Pyöräiltiin Alinan kanssa kotiin ja syötiin välipalaksi paahtoleipää ja nutellaa.
Mentiin molemmat meidän omiin huoneisiin ja laittauduin hieman.
Alinan äiti tuli n. klo 13:15 ja syötiin lettuja. Sitten lähdettiin Bremeniin Water front:iin shoppailemaan.

Nähtiin Fanni, Ilona ja Maiju Starbucksissa ja minäkin tilasin frapen. Otin tällä kertaa Chocolate Creamin. Se oli ehkä vähän parempi ku ensimmäinen.
Sitten lähdettiin Primarkkiin. Siellä oli melko paljon porukkaa ja paljon halpoja vaatteita yms. Ostin emoji t-paidan 7e, emojisukat mulle ja Reetalle 1e kpl, Minion t-paidan Villelle 7e ja pörrötossut 3e. Yhteensä mun ostokset makso vaan 19e.
Sitten ostin myös jostakin kaupasta pussin skittlessejä, milkaoreo levyn ja mustikka arizonan. Voi nam...


Kierreltiin vielä muutamissa kaupoissa, mutta en löytänyt muuta.
Sitten Alinan isä tuli hakemaan meitä, mutta ennen kuin lähdettiin Christian halusi ostaa meille... jäätelöt! Otin nutella-pallon ja  cookie-pallon.Lauantai 3.10
Aamulla nukuin pitkään ja aamupalaa syötiin vasta kymmeneltä. Tarjolla oli kananmunia, teetä, sämpylöitä, kinkkua, juustoa, nutellaa ja lettuja. Oli muuten oikein luxus aamiainen!
Aamupäivällä tehtiin vielä Alinan kanssa kakku hyytymään.
Sitten pakattiin ja lähdettiin Cuxhavenin kylpylään. Matka kesti n. 1h.
Ensin käytiin kiertelemässä muutamia pikku kauppoja ja sitten käytiin kävelemässä rannalla, missä vuorovesi oli laskussa. Sitten lähdettiin uimaan. Kylpylässä oli iso allas, missä oli suolavettä ja puolen tunnin välein aallot. Lisäksi siellä oli kiva liukumäki, jossa oli välillä pimeetä ja välillä vilkkuvalot. Sitten siellä oli myös ulkoallas ja lämmin vesi allas.
Oltiin kylpylässä varmaan 4h ja mentiin vielä ravintolaan. Halusin ranskalaisia, joten mulle tilattiin iso annos ranskalaisia ja kalaa. Oli hyvää, mutta olin kyllä ihan täynnä ja väsynyt kun lähdettiin.
Sunnuntai 4.10
Nukuin taas pitkään ja syötiin rauhallinen aamupala. Aamupäivällä minä, Alina ja Christian lähdettiin pyöräilemään maaseudulle. Tehtiin ihan hyvä lenkki ja näin hienoja maisemia.


Pyöräreissun jälkeen juotiin iltapäiväteet ja syötiin minun ja Alinan tekemää kakkua. Kakku oli tosi pehmeää ja vadelmat antoivat ihanaa kirpeyttä!<3
Illalla meillä oli grillijuhlat, jonne tuli kaikki perheet.


Maanantai 5.10
Tätä päivää oli odotettu! Lähdettiin Heide Parkkiin! Matka kesti n. 1,5 h ja odotettiin vain malttamattomina laitteisiin pääsyä. Heti kun saatiin liput kouraan lähdettiin huvittelemaan. Huvipuisto oli tosi kiva ja kävin kaikissa hurjissa laitteissa. Mun lemppari oli Flug der dämönen, joka oli siis vuoristorata ja teki silmukoita yms.
Toki muutkin laittet oli hyviä. :)

Illalla käytiin supermarketissa ja perheen äiti anto mun valita karkkeja mitä ei saa Suomesta mun omalle perheelle. Enkä saanu maksaa ite mitään! Paitsi pienet skittles-rasiat kavereille ja suklaalevyn ukille ja mummolle. ;)

Tiistai 6.10
Tiistaina meillä oli ihan tavallinen koulupäivä. Ensimmäisenä meillä suomalaisilla oli kotsaa ja tehtiin jotain lettuja ja omenahilloa. Kaikki sai myös omat hillopurkit kotiin viemisiksi. Ruoka oli ihan ok, mutta vähän erikoista.


Toisella tunnilla meillä oli saksalaisten kanssa yhteinen liikuntatunti. Vietettiin sitä koulun "vapaa-ajan huoneessa" jossa voi pelata esim. pöytäpingistä, biljardia ja erilaisia lautapelejä. Pelasin Ilonan ja Maijun kanssa pingistä ja Halli gallia.Sitten lähdettiinkin jo kotiin. Kotona ei ollut ketään, joten päätettiin katsoa Alinan kanssa elokuva. Katsottiin Ice Age ja syötiin samalla ihanan raikasta sitruunajogurttia ja suklaata ja juotiin teetä.


Mun viimeisen illan kunniaksi syötiin hamppareita, pelattiin porukalla Wiitä, juteltiin ja paahdettiin takassa vaahtokarkkeja.<3 Hyvä että maltoin lähteä nukkumaan. Viihdyin siellä niin hyvin ja olisin kyllä voinut jäädä pidemmäksikin aikaa.


Keskiviikko 7.10
Haikein mielin laskeuduin alas rappusia ja söin viimeistä kertaa nutellaa  ja paahtoleipää aamiaiseksi.
Pakkasin vielä viimeiset tavarat mun matkalaukkuun ja oli muuten ongelmia! Sitä karkkia oli NIIN paljon, että mun oikeesti piti istua sen laukun päällä että sain sen kiinni!
Alinan äiti vei meidät kouluun ja koulun parkkipaikalla oli hyvästien aika.
Oltiin vielä muutama tunti koululla ja meistä otettiin kuvia ja haastatteluja paikalliseen lehteen.
Noin klo 13:30 lähdettiin sitten bussilla lentokentälle. En itkenyt, mutta ei ollut kyllä kaukanakaan. 

Lento oli jälleen kerran tosi kiva ja olin taas ikkunapaikalla. Tampereella oltiin n. klo 20.
Käytiin taas Pirkkalan ABC:llä syömässä ja sitten ajettiinkin suorilla Kuopioon. Linja-auto oli täynnä väsynyttä porukkaa. Äiti oli vastassa Pitkälahden ABC:llä ja sitten lähdettiin kotiin.
Sanonpa vielä kerran, että reissu oli AIVAN MAHTAVA!
Ei kommentteja: