perjantai 14. elokuuta 2015

Mustikka-valkosuklaa muffinit

Vietettiin Reetan kanssa viimeistä lomapäivää kotona oleskellen. Piirreltiin terassilla, syötiin jäätelöä ja leivottiin. Leivottiin mustikka-valkosuklaa muffineita, joihin tuli valkosuklaa kuorrute, eli ne on sitten vissiin kuppikakkuja? No mut niistä tuli tosi hyviä! Mustikat antoivat niihin kivaa kirpeyttä, eikä valkosuklaa kuorrute ollut liian makeaa. Reseptin otin Piparjuuri blogista täältä.



Mustikka-valkosuklaa muffinit

125g voita

1,5 dl sokeria
2 munaa, kevyesti vatkattuina
1tl vaniljasokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
75g valkosuklaata
n. 1 dl mustikoita 
(1rkl maitoa)




Sekoita voi ja sokeri sähkövatkaimella kulhossa, kunnes seos on kevyttä ja ilmavaa. Lisää vatkatut munat ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin. Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita seokseen. Sekoita myös valkosuklaalastut ja mustikat seokseen. Seoksen koostumuksen pitää olla pehmeää ja valuvaa.(Jos se tuntuu hieman kuivalta, lisää ruokalusikallinen
maitoa.) Täytä muotit seoksella. Paista kuppikakkuja 12–20 minuuttia (190), kunnes pinta on kullanruskea.

kuorrutus
100g voita
100g valkosuklaata
150g tuorejuustoa

Anna cupcakejen jäähtyä ennen kuorrutusta. Sulata valkosuklaa mikrossa. Sekoita pehmennyt voi, tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu valkosuklaan kanssa sekaisin. Laita pursotinpussiin ja pursota kauniit kuorrutteet.


Ei kommentteja: