torstai 19. maaliskuuta 2015

Voileipäkakku

Olen aina tykännyt voileipäkakuista ja nyt halusin tehdä sitä omiin juhliini.
Tein kakun Tarun taikakakut-blogin ohjeella ja täytyy kyllä sanoa, että kakku oli todella maukas, juuri sopivan kostea ja ensikertalaisellekkin helppo!
Alkuperäinen ohje löytyy täältä




Voileipäkakku
  
Aineet:
1½-2 pkt Reilu-paahtoleipää
 
(Reilu-paahtoleipä on paksumpaa kuin muut paahtoleivät)

Täyte 1.
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g yrtti tuorejuustoa
150 g creme fraishea
250-300 g ohuen ohutta palvikinkkua
1 hyvän kokoinen maustekurkku tai 2 pientä
ruukku ruohosipulia
mustapippuria

Täyte 2.
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g creme fraishea
1 punainen paprika
n. 15cm pala kurkkua
mustapippuria
ripaus suolaa

Kostutus:
n. 3-4 dl lihalientä
(jos käytät Reilu-paahtoleipää kostutusta menee 4 dl)

Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria
 suolaa

Koristeeksi jääsalaattia, kinkkua, tomaattia yms.

Ohje:
Keitä ensimmäisenä lihaliemi: 1 lihaliemikuutio + ½ litraa vettä. Jätä jäähtymään.
(Tästä jää hieman ylimääräistä) 

Vuoraa 26cm kakkuvuoka kelmulla. Jätä ulkopuolelle reilusti ylimääräistä kelmua niin saat käännettyä kelmujen päät kakun päälle. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois. 

Mittaa kulhoon Täytteen 1. tuorejuustot, creme fraishe, pieneksi paloiteltu maustekurkku, silputtu ruohosipuli sekä mausteet. Lisää vielä pieneksi pilkottu kinkku. Sekoita kunnolla kaikki yhteen.

Mittaa Täytteen 2. tuorejuusto, creme fraishe ja mausteet kulhoon ja sekoita. Lisää pesty ja pieneksi pilkottu paprika. Raasta pesty kurkku ja valuta siivilässä siitä hieman painellen ylimääräinen neste pois. Lisää kurkkuraaste täytteen joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi.
Lado vuoan pohjalle ensimmäinen kerros leipää, leipää menee seitsemän kappaletta, 5 kokonaista ja 2 puoliksi leikattua. Kostuta varovasti lihaliemellä ja levitä puolet Täyteestä 1. leipien päälle. Laita leipiä uusi 7 kappaleen kerros, kostuta ja levitä päälle Täyte 2. kokonaan. Laita taas leipiä 7 kappaletta ja kostuta. Laita tähän päälle loput Täytteestä 1. Viimeisen täytekerroksen päälle tulee vielä leipäkerros. Kostuta ja käännä ylimääräiset kelmut voileipäkakun päälle tai tarvittaessa lisää hieman kelmua suojaamaan voileipäkakkua. Painele kakku vuokaan tiiviisti. Laita esim. painava reseptikirja painoksi voileipäkakun päälle. Nosta kylmään maustumaan ja vetäytymään yön yli.
 
Avaa kelmut voileipäkakun päältä ja aseta tarjoiluastia väärinperin kakun pintaa vasten. Pyöräytä kakku ja lautanen ympäri. Nosta sitten vuoka pois ja poista kaikki kelmut. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä valkopippuri ja suola. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle ja halutessasi voit vielä pursottaa kakun reunaan pursotuksia. Koristele kuorrutettu voileipäkakku tuoreella salaatilla, yrteillä, hedelmillä ja vihanneksilla.

Ei kommentteja: