Red velvet cake
Aineet:
150 g leivinmargariinia
3.5 dl sokeria
150 g leivinmargariinia
3.5 dl sokeria
2 munaan. 1 tl punaista pastaväriä
0.5 dl kaakaojauhetta
6 dl vehnäjauhoja
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
3 dl piimää
6 dl vehnäjauhoja
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
3 dl piimää
1 tl soodaa
1 rkl etikkaa
Täyte ja kuorrute:
1 rkl etikkaa
Täyte ja kuorrute:
125 g voita huoneenlämpöisenä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl tomusokeria
0.5 tl vaniljajauhetta
400 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl tomusokeria
0.5 tl vaniljajauhetta
Ohje:
Esilämmitä uuni 175 asteiseksi. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon pastaväriä. Seoksen on hyvä olla tässä vaiheessa haluttua lopputulosta punaisempaa, sillä aineiden lisäys heikentää punaisuutta.
Esilämmitä uuni 175 asteiseksi. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon pastaväriä. Seoksen on hyvä olla tässä vaiheessa haluttua lopputulosta punaisempaa, sillä aineiden lisäys heikentää punaisuutta.
Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauhot, suola, vaniljasokeri keskenään. Lisää taikinan joukkoon käännellen vuorotellen piimän kanssa.
Sekoita sooda etikkaan. Seos kuohahtaa. Kun kuohunta hiljenee, sekoita se nopeasti taikinan joukkoon käännellen. Älä vaivaa taikinaa enempää kuin tarpeen. Kaada taikina sydämenmuotoiseen n. 24cm vuokaan.
Paista 175 asteessa n. 45 min, kunnes keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Varo paistamasta liikaa ettei pohja suotta kuivu. Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Leikkaa kakku kahteen osaan.
Tee kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto vatkaimella voimakkaasti, kunnes ne hieman vaahtoutuvat (n. 1 minuutti). Vatkaa joukkoon tomusokeri muutamassa erässä sekä lopuksi vaniljajauhe. Kaada vajaa puolet täytteestä kakkupohjan päälle, laita päälle toinen kakku levy ja levitä loput täytteestä kakun päälle ja reunoille.
Murustele kakun päälle Domino-keksejä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti