torstai 19. maaliskuuta 2015

Macaronsit

Kun viikko sitten tulin koulusta kotiin ja rupesin tekemään macaronseja, mulle tuli joku ihme kohtaus ja mä vaan kiljuin ja juoksin ympäri taloo. Mua jännitti niin paljon et onnistuuks ne.
Macaronsit onnistuivat kuin onnistuivatkin hyvin ja ilahduin kovasti, kun huomasin niihin tulleen pitsireunuksen.


Macaronsit

Aineet:
80 g mantelijauhetta
140 g tomusokeria
10 g kaakaojauhetta
20 g hienoa sokeria
70 g kananmunan valkuaista

Ohje:
Laita kahdelle uunipellille leivinpaperi. Siivilöi tomusokeri  ja mantelijauho moneen kertaan ja kaada seos kulhoon. Erottele valkuaiset  ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes muodostuu kuohkea vaahto. Lisää sokeri vähitellen vaahtoon voimakkaasti vatkaten. Vatkaa vaahtoa kunnes se on jämäkkää ja muodostaa teräviä huippuja. Lisää noin 1/3 osa manteliseoksesta vaahtoon varovasti käännellen. Lisää samoin käännellen loput manteliseoksesta. Massasta tulee melko jämäkkää, mutta jatka kääntelyä, jolloin massa pehmenee. Lopeta kääntely sitten, kun nuoliasta pudotettu kuvio tasoittuu noin 30 sekunnissa.

Kaada taikina pursotinpussiin, jossa on 1 cm kokoinen terä ja pursota pellille noin 3 cm kokoisia nokareita. Pudota pelti pari kertaa noin 10 cm korkeudelta pöydälle, jotta ilmakuplat hajoavat. Anna macaronien seistä huoneenlämmössä noin puoli tuntia, kunnes kuorien pinta on kosketuskuiva. Kuumenna uuni 140 asteeseen.

Paista macaroneja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarkista ensimmäisen 5 minuutin kuluttua alkavatko kuoret tummua liikaa. Säädä tarvittaessa uunin lämpötilaa. Macaronit ovat valmiita kun kuorien alareunaan muodostunut jalka ei hylly nostettaessa kuorta varovasti leivinpaperista. Anna kuorien jäähtyä uunipellillä noin 10 minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään. Täytä kuoret haluamallasi täytteellä. Macaronit ovat parhaimmillaan muutama tunti kuorien täyttämisen jälkeen.

Ei kommentteja: