lauantai 18. lokakuuta 2014

Muffinseja

Leivoin tänään Reetan kanssa porkkana-ja mustikkamuffinseja. Mustikkamuffinsit onnistu hyvin, mut porkkanamuffinsit palo hieman. Mut on ne silti hyviä. Porkkanamuffinseihin ois voinu tehdä kuorrutteen, mut mä en tehnyt, kun ei ollut aineita ja ne oli tarpeeks makeita ilmankin. :)
Laitan tohon alas molempien ohjeet.





Mustikkamuffinsit
Aineet:
2 munaa
1 dl sokeria
1dl maitoa
1dl sulatettua margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl mustikoita
Pinnalle: tomusokeria
Ohje:
Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla sekaisin.
Lisää kaikki muut ainekset, paitsi mustikat ja sekoita taikina tasaiseksi.
Sekoita lopuksi varovasti käännellen mustikat.
Laita taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteessa n. 15 min.
Ripottele jäähtyneiden muffinsien päälle tomusokeria.
Porkkanamuffinsit
Aineet:
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl sulatettua margariinia
2 dl porkkanaraastetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/3 tl soodaa
1/3 tl suolaa
Ohje:
Sekoita munat ja sokeri sekaisin puuhaarukalla.
Vatkaa joukkoon porkkanaraaste ja margariini.
Lisää kulhoon kuivat aineet ja sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat.
Laita taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteessa n. 20 min.
Kuorrute:
1 dl vispikermaa
200 g (vanilja)-tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
0,5 tl vaniljajauhetta
Vatkaa kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljajauhe ja tomusokeri.
Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle.



Ei kommentteja: