tiistai 9. syyskuuta 2014

Maanantai!

Viikonloppu menikin ihan mukavissa tunnelmissa mökillä. Kun mentiin mökille, oli ihan tyyni ja aurinko paistoi. Illalla saunottiin ja poltettiin kynttilöitä. Uimassa en kuitenkaan käynyt, kun oli hieman tukkoinen olo ja vesi oli aika kylmää.
 Sain muuten niitä irtokarkkeja! Kyllä ne sitten maistuivat hyviltä pitkän tauon jälkeen.
Myöskin vanhoja Aku Ankkoja tuli luettua, kun niitä mökillä on.
 
 
 
 
 
 


Kun seuraavana aamuna heräsin, oloni oli todella tukkoinen ja kurkkuun koski. En jaksanut nousta ylös, mutta sitten 4,5-vuotias pikkuveljeni tuli viereeni ja pyysin häntä tuomaan nenäliinan. Niistin nenäni tyhjäksi ja heti olo parani. Nousin sängystä ja lähdin tupaan syömään kaurapuuroa pensasmustikoilla. Nam! Puuroa syödessäni huomasin, että pihalla oli kauhea usva. Vastarannallekkaan ei meinannut nähdä! Pakkohan siitä oli mennä kuva ottamaan, kun harvoin sellaista sumua näkee!

Äiti ja isi tulivat jo yhden aikoihin, syötiin mökillä ja lähdettiin kotiin kaupan kautta. Katsottiin minulle talvitakkia, mutta sopivaa ei löytynyt.
 Automatkalla Ville (pikkuveljeni) alkoi valittaa että korvaan koskee.
Kotiin päästyämme äiti soitti Kys:in yhteispäivystykseen, mutta siellä oli niin paljon jonoa, että olisi pitänyt odottaa aamuun asti. Annettiin Villelle kahta särkylääkettä, jotka Ville söi hieman empien. Korvaan ei enää koskenut, mutta Villelle nousi kuume. Äiti päätti lähteä heti aamusta Villen kanssa lääkäriin.
 Minullakin oli illalla pientä lämpöä, nenä vuoti ja päässä jyskytti, joten jäin tänään kotiin.
Heräsin kuuden aikaan ja tajusin, etten saanut oikeaa silmääni auki. Se oli rähminyt kiinni. Lähdin puolisokeana vessaan ja huuhtelin silmää vedellä. Sain silmän auki, mutta ripsiin jäi rähmää. Kerroin äidille asiasta, äiti epäili että minulla on silmätulehdus ja patisti minutkin lääkäriin.
 Villellä on silmä- ja korvatulehdus ja minulla silmätulehdus.
Haimme apteekista lääkkeet ja lähdimme kotiin. Äiti lähtikin melkein heti töihin ja minä ja Ville jäimme muutamaksi tunniksi yksi kotiin.  Isi tuli muutaman tunnin päästä ja alkoi tehdä herkullista kanakastiketta, johon tuli kanan lisäksi paprikaa ja ananasta.
 Illalla lakkasin vielä kynnet. Huomenna menenkin jo kouluun ja Ville päiväkotiin.

 
 
 
 
  

Ei kommentteja: